Sverre Aurstad og Tove Valmot: Sulten i sommersol – Avslappet kokebok.
Gyldendal 2005, 167 sider.
Sulten i sommersol er en kokebok spesielt dedikert til late sommerdager. Maten er tiltenkt dager der gradestokken kryper seg opp mot de 30 og tålmodigheten på kjøkkenet ikke er stor. Bildene oser av skjærgårdsidyll med halvnakne, brune kropper mot knallblå himmel og hav. Titlene på kapitlene leder tankene mot en myk årstid: her er det Suppe i sakte fart, Pasta under parasollen, Friksjonsfri fisk, Skalldyr for soltilbedere, Sommerfugl i magen, Kjøtt i krabbegir, Småretter for sorgløse, Tilbakelent tilbehør til nesten hva som helst, Èn grønnsak er nok – Mer tilbehør uten tiltak og Søtt i solnedgang.
Oppskriftene og ingrediensene er varierte, det de har felles er et resultat som ligger lett i magen. Fremgangsmåten er lett å følge og alt jeg prøvde meg på ble smakfullt. Originaliteten i oppskriftene er det verre med, her er det ikke mye nytt under solen. Bokens styrke ligger mer i å ha samlet enkel sommermat på et sted. Så hvis du trenger inspirasjon når du er litt varm i hue er dette en topp bok.