Kulturnyheter

To kokker på hjemmebane

Lise Finckenhagen/KristinFrigstad: To kokker på hjemmebane, Utgitt: 2005, Forlag: Aschehoug, Sider: 125, Språk: Bokmål

finckenhagen_KokkerHjemmebaForfatterne Lise Finckenhagen og Kristin Jacobsen Frigstad har tidligere jobbet som kokker på Bagatelle hos Chef Hellstrøm. De har også erfaring fra noen av Europas mest anerkjente kjøkken. Men nå har fokuset blitt flyttet fra hektisk karriere over til familieliv – noe denne boken bærer sterkt preg av.
 
To kokker på hjemmebane inneholder flere barnevennlige retter som maispletter, cowboygryte og cola float (coca cola med vaniljeis og kakestrøssel) – og noen retter som ikke er barnevennlige i det hele tatt som asparges med ruccola, stekte vaktelegg og parmesan og aubergineruller med crème fraîche, parmesan og ansjos.
 
Dette er en veldig personlig bok. Den er full av fargefotografier av små sjarmtroll som leker eller dytter i seg mat som mor har tilberedt. Noen av dem ser ut til å regelrett ha blitt nappet ut av familiealbumet.
 
Dessverre er det barna som kommer i fokus – ikke maten. Og de fleste oppskriftene har vi sett før. Her er det lite nytt. Men boken er absolutt søt!

Sjekk også

Jord

En nærmest rabulistisk roman, spenstig og frittflyvende. Mattias Faldbakken: Vi er fem, Oktober forlag 2019, …

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …