Kulturnyheter

Kjøkkentips

Hovig/Givot: Kjøkkentips, Utgitt: 2006, Forlag: Gyldendal, Sider: 150, Språk: Norsk Bokmål, ISBN: 8205339791

hovig_kjokkentipsIngrid Espelid Hovig er velkjent for de fleste nordmenn. Gjennom sin lange karriere har hun drevet utstrakt informasjonsvirksomhet, både gjennom Fjernsynskjøkkenet og en rekke kokebøker. Scott Givot er matekspert, og har også flere kokebøker på samvittigheten.

Hovig har gjennom alle sine år i Fjernsynskjøkkenet plukket opp utallige praktiske tips og smarte knep til hvordan klare seg på kjøkkenet. Rådene kom fra både erfarne autoriteter på området og fra ivrige TV-seere. Gjennom Bokklubben Mat og Vinglede har hun samlet tips fra medlemmene – og nå har Hovig og hennes venn Scott Givot samlet alle disse tipsene og gode rådene i en liten hendig bok – Kjøkkentips. For de mener at selv den mest erfarne kokk vil møte utfordringer på kjøkkenet.

Boken er delt opp i flere kapitler – valg av kjøkkenutstyr – shopping – ingredienser – tørrvarer – våte varer på flasker og glass – og så gjør vi så når vi lager vår mat.

Her finner du tips om hva slags kniver du bør ha på kjøkkenet, hvordan du skal skjære opp en kalkun, hvordan du selv kan lage selvhevende mel, hvordan du kan unngå at majonesen skiller seg og hvordan du skal koke kraft. Og blant alle tipsene finner vi også enkelte oppskrifter. Boken er liten og søt, og veldig enkel å finne frem i.

Så skulle du ha behov for hjelp til å koke artisjokker, eller åpne lokket på syltetøyglasset, så er det bare å ta en liten kikk i boka.

Sjekk også

Jord

En nærmest rabulistisk roman, spenstig og frittflyvende. Mattias Faldbakken: Vi er fem, Oktober forlag 2019, …

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …