Kulturnyheter

Jamie’s Italia

Jamie Oliver: Jamies Italia, Utgitt: 2006, Forlag: Gyldendal fakta, Sider: 319, Språk: Norsk Bokmål, ISBN: 8205347697

olivier_JamiesItaliaHelt siden han jobbet på The River Cafe for Ruth Rogers og Rose Gray, har Jamie Oliver vært opptatt av italiensk mat. Nå, ti år senere, har Italia fremdeles minst like stor påvirkning på Jamies retter.

Jamies Italia reiser Jamie rundt i dette fantastiske landet og samler alle de beste oppskriftene fra lokale kokker og italienske mødre og bestemødre. Resultatet er en fantastisk samling genuine italienske oppskrifter.

Jamies Italia er bygget opp som en ekte italiensk meny – den begynner med antipati (forretter) og primo (første hovedrett) – fortsetter med secondo (annen hovedrett) – og avslutter med dolci (desserter). Det finnes også egne kapitler for gatemat og pizza, insalate (salater) og contorni (tilbehør).

Oppskriftene varierer i vanskelighetsgrad, fra de helt enkle til de mer avanserte. Og rettene varierer også fra de tradisjonelle til de mer moderne. Det aller viktigste er uansett at man bruker råvarer av god kvalitet og at man legger sjelen sin i matlagingen, sier Jamie. Boken er dessuten fylt med flotte fargefotografier av Jamie, lokalbefolkningen han møter og ikke minst av de fantastiske rettene.

Jamies inspirerende bok vil føre deg til Italia – eller i det minste bringe Italia hjem til deg.

Sjekk også

Jord

En nærmest rabulistisk roman, spenstig og frittflyvende. Mattias Faldbakken: Vi er fem, Oktober forlag 2019, …

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …