Michel Roux: Egg, Utgitt: 2006, Forlag: Cappelen, Språk: Bokmål
Fransk-britiske Michel Roux er en av verdens mest anerkjente kjøkkensjefer. Han startet restauranten Le Gavroche i London i 1967, og flere restauranter har fulgt i kjølvannet av denne. The Waterside Inn utenfor London har i 21 år hatt hele tre stjerne i Guide Michelin. Michel Roux har mottatt utallige priser og æresbevisninger, deltatt i TV-serier og skrevet flere kokebøker. Nå er han aktuell med boken Egg.
Egg øker stadig i popularitet takket være alle lavkarbo og høy-protein dietter vi stadig presenteres for. Og denne lille boken inneholder 120 velsmakende oppskrifter i tillegg til fyldig informasjon om innkjøp, lagring og bruk av egg.
Roux skriver “ Egg egner seg godt til frokost, lunch, middag og aftens, og er også supre som pålegg, de er ideelle som piknikniste, og uunnværlige i en rekke forskjellige desserter, kaker og sauser”. Og det kan man ikke annet enn si seg enig i.
Michel Roux går i denne boken “back to basic” med sine enkle og gode oppskrifter. Veiledningene er svært enkle å følge, og alle de flotte fotografiene av Martin Brigdale gir god hjelp til å se hvordan resultatet skal se ut.
Hvert kapittel omhandler ulike måter å tilberede egg på – kokte, posjerte, stekte, bakte eller rørte. Han beskriver også hvordan lage den perfekte omelett, mousse, sufflé eller saus. Visste du for eksempel at man kan tilberede posjerte egg to dager i forveien, oppbevare dem i kaldt vann for så å varme dem opp i kokende vann like før servering? Roux presenterer klassiske oppskrifter som er gitt en moderne vri, som for eksempel hollandaise saus, egg benedict, sitronsufflé, crème brûlèe eller pavlova med bær, mango og pasjonsfrukt.
Denne boken inneholder mange gode eksempler på små og store, enkle og avanserte retter man kan servere gjester. Så hvorfor ikke starte med noe enkelt til å begynne med – så kan man gå over til de mer avanserte rettene etter hvert som man får mer trening? Jeg tipper gjestene dine vil sette pris på det uansett!