Autentiske oppskrifter fra verdens mest berømte kjøkkener: Paris, Oppskrifter og tekst: Marlena Spieler, Foto: Jean-Blaise Hall, Hovedredaktør: Chuck Williams, Oversatt av Hege Frydenlund

På en rundreise i Frankrike kan en besøkende prøvesmake alle områdenes særegne, tradisjonelle retter, i Paris fås alle disse innenfor byens grenser. Boken gir en presentasjon av tradisjonell fransk mat og matkultur. Ost, vin, søtt bakverk, brød (blant annet pariserloffen) og sjokolade har fått egne sider.
Oppskriftene i Autentiske oppskrifter fra verdens mest berømte kjøkkener: Paris er til kjente franske retter. De er godt forklart og er basert på vanlige ingredienser, om enn noe eksklusive. Her er det utstrakt bruk av kalv og and, og det er alltid de beste stykkene på et dyr som er brukt. Til alle rettene følger det et forslag på en fransk vin som passer godt. Det er brukt mange franske navn og ord i boken, men de er nøye beskrevet for dem som ikke kan språket. Småretter, forretter, hovedretter, grønnsaksretter og desserter har fått hvert sitt kapitel. Oppskriften på french fries, pommes frites, er selvfølgelig med. Til sommeren skal jeg prøve meg på jordbærsuppe, soupe de fraises.
Autentiske oppskrifter fra verdens mest berømte kjøkkener: Parisgir akkurat det den lover, Paris på sitt beste. Det begynner allerede på forsiden som er holdt i korrekt burgunderrødt og er prydet med en saftig biff og Eiffeltårnet. Kartet og alle restauranttipsene gjør at dette i tillegg er en flott reisebok for matglade. Bare en advarsel til slutt; ikke les denne boken når du er sulten.