Kulturnyheter

Åpent bakeri: Brød

Åpent bakeri: Brød, Cappelen forlag, Sider: 175

broedKundene på Åpent bakeri har i mange år stått i lange køer for å kjøpe Oslos beste bakervarer. Nå deler Øyvind Lofthus og Emanuel Rang i Åpent bakeri hemmelighetene bak sine beste brød, slik vi alle kan bake disse brødene hjemme på kjøkkenbenken.

Boken gir råd om hva slags utstyr du kan benytte, fakta om ulike kornsorter og hevemidler, tips om hvordan du skal sette den perfekte brøddeig, og hva du bør gjøre for å få et vellykket resultat. Her er det oppskrifter på alt fra loff og baguetter, via grove frokostbrød, til croissanter og søte scones, og også forslag til hva brødene egner seg best til.

Selv om bakerne i Åpent Bakeri har lang erfaring, har de lagt opp til at også nybegynnere skal klare å bake et vellykket brød. Men det finnes også utfordringer for dem som ønsker det, i form av surdeigsbrød.

Denne boken passer midt i blinken for alle oss som er glade i å bake. Jeg har i mange år bakt mine egne brød, men jeg er ikke veldig flink til å variere. Det blir ofte det samme brødet hver gang. Her er det masse tips til nye brødsorter, og bokens mange fotografier øker også lysten til å sette i gang. Du kan nesten kjenne duften av nybakt brød.

Der er ikke så nøye hva man serverer gjester så lenge man har et godt brød.  Ferskt brød med mye godt pålegg kan være like velkomment som en fancy middag. Og hva kan være bedre enn en varm suppe med nybakte rundstykker en kjølig høstkveld? Jeg gleder meg til å prøve!

Sjekk også

Jord

En nærmest rabulistisk roman, spenstig og frittflyvende. Mattias Faldbakken: Vi er fem, Oktober forlag 2019, …

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …