Autentiske oppskrifter fra verdens mest berømte kjøkkener: Barcelona, Oppskrifter og tekst: Paul Richardson, Foto: Jason Lowe
Hovedredaktør: Chuck Williams, Oversatt av: Hege Frydenlund, Schibsted, 2005

Det beste Barcelona har å by på er presentert i et eget kapitel før oppskriftene kommer. Her har tapas, pølser og spekemat, olivenoljer, sjømat, vin, ost, søtt bakverk og sjokolade fått egne avsnitt.
Barcelona er en travel storby hvor folk ofte vil ha seg noe å spise i farta. Det første oppskriftkapitlet er viet denne hurtigmaten og innholder både søte og salte småretter. Så følger forrettene, de er etter spansk tradisjon kraftige og mektige, men er servert i små porsjoner. Her er flere fyldige supper blant annet den velkjente Gazpacho-suppen. Alberginies fracides, fylt aubergine, ser veldig fristende ut. I kapitelet om hovedretter, segons plats, er paella selvfølgelig inkludert. Jeg lot meg friste til å prøve svinekjøtt med picada, Civet de porc, en arbeidskrevende men smakfull rett. Det hele avsluttes med desserter, poster, her er det en del kaker og ellers variasjoner over mer kjente franske desserter. Oppskriftene er enkle å følge, her og der er det riktignok noen litt sære ingredienser. Oppskriftene er fulgt av bilder av rettene, råvarene og innbyggerne som kjøper, selger eller spiser mat. Maten er solid, rustikk og uten jålete fiksfakseri.
Boken er fylt med bilder av Barcelonas særpregede arkitektur, med Gaudis bygninger i spissen. Disse danner et fantastisk bakteppe for boken og gir et godt bilde av byen. Dette gjør at boken også passer godt som en reiseguide for deg som vil besøke byen.