Kulturnyheter

Fullt trøkk

Rachmaninov

Gedigen og storslått musikk var det vi fikk oppleve på denne konserten. Den tsjekkiske pianisten Lukáš Vondráček tro til og ga oss en oppvisning av spill vi sjelden får oppleve. Eller i hvert fall ikke siden hans siste besøk her for et år siden. Hans tolking av Rachmaninovs d-moll konsert (nr. 3) var rett og slett fabelaktig. Sagt forsiktig for det vi fikk oppleve var rett og slett noe helt utenom det vanlige. Det var styrken og intensiteten i hans spill som gjorde utslaget.

Av og til kan vi lure på hvor mye et flygel kan tåle av kaskader og – rå kraft. For dette var ikke gjemt på konserten denne kvelden. En oppvisning, et spill uten like!

Oslo Konserthus 9.11.2017 Sergej Rachmaninov: Klaverkonsert nr. 3, Béla Bartók: Konsert for orkester, Oslo-filharmonien, Vasily Petrenko dirigent, Lukáš Vondráček – klaver

Da var det godt å roe seg ned med Schumann som ekstranummer.

For etter pause braket det løs pånytt. Uten pianist. For her regjerte Petrenko podiet alene. Bartoks orkesterkonsert er et verk helt for seg selv. Men også dette med kraftige utladninger. Orkesteret fikk skikkelig vist seg fram.

Det var utsolgt til siste plass på denne konserten. Etter konserten møtte vi noen av dem som forgjeves hadde stilt seg i billettkø. Vi måtte bare si som det var, at dette var en fantastisk konsert og en kveld uten like. Med fullt trøkk!

Sjekk også

Gedigent storslagent

Her gjeldet det å være forsiktlig med supertlativene. For det var full opplevelse på Operaen …

Nytelse

En forsmak på turneen: Oslo-filharmonien står foran en stor Europa-turne i sin jubileumssesong og Griegs …