Kulturnyheter

Kakepynting for viderekomne

Janne Jensen: Bursdagskaker, Cappelen Damm 2013, 112 sider

Jensen_BursdagskakerJanne Jensen er i følge henne selv lidenskaplig kakebaker og står bak bloggen Bursdagskaker.com som har resultert i boka Bursdagskaker.

Boken er delt opp i fire hoveddeler. ”Gode tips for vellykket bakst” inneholder en lang liste med tips for hvordan selve kaken blir bra og hvordan du får til et perfekt lokk. ”Grunnoppskrifter”, begynner med sukkerbrød og har med i alt seks basiskaker som kan være utgangspunkt for en såkalt temakake. Så kommer oppskrift på 12 forskjellige kremer og fyll til kakene. Tilslutt er det oppskrift på fire forskjellige masser som blant annet kan brukes i stede for marsipan som lokk på kakene. Så følger oppskriften på en rekke kjente og ukjente kaker under overskriften bursdagskaker. Kapitlet ender sågar med oppskrift på is som en bruksmulighet for overflødige eggeplommer etter bakingen. Tilslutt kommer et kapitel som heter temakaker og her er det noe for både jenter og gutter, liten og stor. Kakene i det siste kapitelet er dekorert som en kopp, en vesk, en prinsesse, Hello Kitty og Ole Brum for å nevne noen.

Jeg er inne i en fase av livet der jeg er vertinne for en rekke selskaper der det viktigste med kaken ikke er smaken men utseendet. Jeg har fått dreisen på en smellvakker, Barbiekake, men hun smaker ikke godt. Derfor har jeg lagt meg i selene for å få til en kombinasjon av utseende og smak jeg kan si meg fornøyd med. Det gjorde at denne boken var midt i blinken for meg, Janne Jensen sier selv at hun synes det er et poeng at kaken smaker like godt som den ser ut. Jeg synes det var mye morsomt å finne i boken, men det jeg var mest på jakt etter var grunnoppskrifter. Inspirasjon til utseende er lett å finne på nettet. Jeg har laget sukkermassen og synes den var god å jobbe med. Det var fint å få en enkel oppskrift på sukkermasse for det er ganske dyrt å kjøpe ferdig. En oppskrift jeg hadde fra før er det veldig mye mer arbeid med. Jeg savner imidlertid opplysning om holdbarheten til massene. Jeg har prøvd flere av kakene, personlig likte jeg banankaka, den var saftig og god. Jeg synes sukkerbrød med sjokolade smakte altfor lite sjokolade, og at det ble litt rart når jeg hadde fylt den med tanke på at det skulle være en sjokoladekake. Jeg har laget til sammen fire kaker med lokk fra boka og føler jeg fremdeles sliter med å finne en kombinasjon som ikke er for søt. Så jeg er ikke helt i mål med mitt prosjekt ennå, men ved hjelp av Bursdagskaker er jeg ett skritt videre, nå har jeg oppskrift på en god sukkermasse.

Sjekk også

Jord

En nærmest rabulistisk roman, spenstig og frittflyvende. Mattias Faldbakken: Vi er fem, Oktober forlag 2019, …

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …