Kulturnyheter

Mozart på det vakreste

Mozart: Konsert for fløyte, harpe og orkester K. 229, Sinfonia Concertante for fire blåsere Ess-dur K. 297B, Oslo-filharmonien dir.:  Alan Buribajev (K. 299) og Arvid Engegård (K. 297 B), Per Flemström – fløyte, Birgitte Volan Håvik – harpe, Pavel Sokolov – obo, Leif Arne Pedersen – klarinett, Per Hannisdal – fagott, Inger Besserudhagen – horn, opptak Oslo Konserthus 12. – 16.11. 2010 og 27. – 28.1. 2013 LAWO LWC 1071

Mozart_ FlHarpeKonsMozarts konsert for fløyte, harpe og konserter er bortimot noe av det nydeligste han har skrevet. Konserten oppsto under et Paris-opphold da han var i begynnelsen av 20-årene og er et overskuddsfenomen uten like.

Skal man ha søt musikk av Mozart er ikke denne konserten til å komme forbi.

De to solistene, Per Flemström og Birgitte Volan Håvik, faller pent inn sammen med Oslo-filharmonien i dette overskuddet av en konsert.

Den andre konserten Sinfonia Concertante for fire blåsere, er ikke så mye spilt. Men også denne har kvaliteter med Mozart på det vakreste.

Etter å ha hørt Bruckner og Mahler med Oslo-filnarmonien de siste ukene – og nærmeste ha på følelsen nesten å bli trampet flate – er det bokstavelig talt en lys stund å oppleve orkesteret i disse to konsertene.

Overskudd av skjønnmusikk uten like!

Sjekk også

Brynjar Hoff

Dette er litt av et kjempeløft, en utgivelse av en boks med ni CD’er, alle …

Spektakulær musikk fra Oslo-filharmonien

Petrenko vil avslutte sin tid som sjefsdirigent i Oslo med å spille inn verk av …