Kulturnyheter

Oslo-folk

Iffit Qureshi har laget en flott fotobok om Oslo-folk. Med portretter av et stort antall mennesker i forskjellige situasjoner og korte tekster som gjerne er deres egne kommentarer eller historier, er dette blitt en varm og sympatisk bok.

Qureshi_OslofolkHun sier at det aller mest spennende ved denne byen er menneskene som bor her og de historiene de kan fortelle. Det er et vell av fotografier som velter ut av disse sidene. Portretter, uttrykk, situasjoner – og fortellingene rundt det som vises. Qurehi har rett i at det er mye spennende som kan fortelles om byen vår med menneskene som bor her.

Sluttkapitlet er viet 22. juli og forskjellige menneskers reaksjon på dette. Vi blir aldri ferdige med en terror-udåd som dette!

Det kan kanskje innvendes at dette blir rent for mange bilder og et for stort antall sider. Men det er jo også det som er meningen med en bok som dette. Den skal ikke leses som en roman men være en kilde til varme og gjenkjennelighet, vi kan fryde oss lenge over et enkelt bilde. Vi bli rike på å åpne sider som dette!

Iffit Qureshi: Oslo-folk, En kjærlighetserklæring til byen. Gyldendal norsk forlag 2015, 350 s.

Sjekk også

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …

Haddy Njies dagbok

Hun er utdannet journalist og kjent som poparttist, programleder og skuespiller. I tillegg er hun …