Matt Skinner: På druen – enkelt om vin, Forlag: Gyldendal fakta, Sider: 176, Språk: Bokmål, ISBN: 8205334072
Matt Skinner er australieren Jamie Oliver hentet inn som vinekspert da han skulle starte restauranten Fifteen i London. Og at Matt har sin gode venn Jamie som forbilde, er veldig tydelig. Denne boken bærer preg av å skulle bygge et image rundt forfatteren – akkurat som Den nakne kokken gjorde for Jamie Oliver. Matt er en kjekk surfetype, sjarmerende bustet på håret og opptrer i et utvalg hippe skjorter på mange av bildene i denne boken.
På druen starter 8000 år tilbake i Mesopotamia – med vinens opprinnelse. Derfra bringer Matt oss videre gjennom historien frem til i dag. Vi lærer hvordan vi rent teknisk skal smake på vin og vi får en grei innføring i de viktigste røde og hvite druetypene. Han forteller om vingårder og om viktigheten av jordsmonn og riktig temperatur for å få den perfekte drue. Vi lærer om fremstilling av vin og om de viktiste vinområdene både på den nordlige og den sydlige halvkule. Til slutt lister han opp en rekke nyttige ord og uttrykk som brukes i vinens verden.
Tekstene er korte og enkle, prydet med fete og fengende overskrifter. Bildene er mange og fargerike – og himmelen er blå og alle er glade! Boken er uhøytidelig og svært underholdende!
Bokens målgruppe er først og fremst 25 til 35 år gamle kvinner som er sosiale og glade i vin – og som synes Matt er kjekk og sjarmerende. Andre vil kanskje finne den litt for kul, overfladisk og enkel.
Men hvis du liker Jamies bøker om mat vil du garantert like Matts bok om vin. Boken vil uansett ta seg godt ut i kjøkkenhylla!