Markedet flommer over av kokebøker, og TV-kokken Nigella Lawsonbidrar med en til. Hun har tidligere gitt ut Nigellas fristelser på norsk og nå kommer hennes andre, Smak av sommer. Hun er en av Englands mest profilerte matskribenter, og du har sikkert sett henne på NRK2 der hun smatter og smaker mens hun tripper velfrisert rundt i høyhelte sko. Jeg liker å lese kokebøker, særlig de med store, glossy fargebilder, men de blir som regel stående å samle støv i bokhyllen min på kjøkkenet. Rettene er for kompliserte til at jeg gidder å lage noe. Men Nigella lover at hennes kokebøker er annerledes og skriver i forordet at ” Livet er vanskelig nok, hvorfor gjøre det enda vanskeligere på kjøkkenet?“. Og skriver videre at ” Jeg har bare en regel når jeg bestemmer meg for hvilke oppskrifter jeg tar med og hvilke jeg lar gå i glemmeboken. Uansett hvor vellykket et kjøkkeneksperiment kan virke – hvis jeg ikke har ubendig lyst til å lage retten en gang til, og det temmelig snart, dropper jeg den.”
Og hun er flink til å lokke deg til å prøve ut rettene. Hun skriver underholdene og personlig, og oppskriftene er enkle og bildene fristende. Jeg har testet ut lykkesuppe, gul suppe (derav navnet) med squash og basmatiris på venninnene mine og pasta med blåskjell på kjæresten og det var veldig, veldig godt….
En liten innvending er at ikke alle ingrediensene er enkle å få tak i norske butikker. Hvor pokker får man f.eks tak i hylleblomstsirup?