Kulturnyheter

Sverres Sjokolade

Sverre Sætre: Sverres Sjokolade, Cappelen 2004

satre_sjokoladseKonditor og sjokolademester Sverre Sætre har fartstid fra Erichsen i Trondheim og Bagatelle i Oslo. Han har sitt eget ”Sverres Konditori”, og er samtidig deltaker på kokkelandslaget. Han kreerer sjokoladeskulpturer, og har blant annet hatt en utstilling på Henie Onstad kunstsenter på Høvik. Sætre er profesjonell til fingerspissene, og det kommer godt frem i denne boken.

Denne boken er veldig oversiktlig, noe som gjør den lett å slå opp i. Først og fremst er det en del stoff om sjokoladens historie, om ulike typer sjokolade, og om ulike egenskaper og kvaliteter ved sjokoladen. Boken er deretter delt opp i flere kapitler som bakte godsaker, drikker og supper, is og sorbéter, konfekt, småkaker, mousser og kremer, salte retter, og til slutt garnityr – så her bør det være noe for enhver smak.

Det fine med oppskriftene i denne boken er at vanskelighetsgraden er angitt. En prikk angir at oppskriften er lett og heller ikke tar så lang tid, mens fire prikker angir at oppskriften er både avansert og tidkrevende. Hele boken er full av lekre fargefotografier, og du får virkelig vann i munnen.

Sjokolade er en særdeles lekker bok, og den anbefales absolutt til alle sjokoladeelskere og andre søtmonser!

Sjekk også

Jord

En nærmest rabulistisk roman, spenstig og frittflyvende. Mattias Faldbakken: Vi er fem, Oktober forlag 2019, …

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …