Kulturnyheter

Tett familiedrama i hytta på Sørlandet

foto: Kulturspeilet

Tett familiedrama i hytta på Sørlandet: Det er to søsken det dreier seg om. Begge på sommerferie på familiehytta på Sørlandet med «heia» bak. Begge med brennende ønsker om å få barn.

Det er en tett bok, atmosfæren er også tett. På sett og vis minner boka litt om fjorårets familiehyttedrama, Vigdis Hiorths om arv, miljø og hytta på Hvaler. For her går også linjer fra barndom og oppvekst sammen med adskillelse og arveoppgjør. Samt masse usagt og uoppgjort.

Marie Aubert: Voksne mennesker. Forlaget Oktober 2019. 141 s.

Søsknene er forskjellige og det er mye som gjemmer seg eller er holdt skjult opp gjennom årene, ikke minst i felles opplevelser av et sted de har vokst opp sammen og er glade i, for å si det slik, hvert gresstrå og lille stein på stien. Den ene er førti og føler at tiden løper fra henne der hun roter seg inn og ut av det ene håpløse forholdet etter det andre. Den andre er tilsynelatende lykkelig med samboer, bonus-barn og nylig blitt gravid. Men så enkelt er det ikke. Det sprekker og det sprekker grandiost.

Tett skrevet, klam atmosfære, sårbare relasjoner, på sett og vis en slags hyttehistorie. Men vi må merke oss navnet. Marie Aubert kan lage fortettet atmosfære og gå nært innpå sine personer.

Sjekk også

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …

Haddy Njies dagbok

Hun er utdannet journalist og kjent som poparttist, programleder og skuespiller. I tillegg er hun …