Kulturnyheter

Vitenskapelige forvirringer

Tor Ole Kværner: Blodhevn, Schibsted forlag 380 s. 2008 206 s. 

Kvaerner_BlodhevnDet begynner som en krimhistorie av sedvanlig karakter. Gravide kvinner blir funnet knivmyrdet. Politietterforskerne med Martin Holmberg i spissen står overfor nesten uforklarlige hendelser.

Tor Ole Kværner har bak seg flere kriminalromaner. Denne gangen våger han seg på et område som er et aktuelt omstridt politisk spørsmål og som faktisk splitter regjeringen. Problematikken rundt genmanipulasjon og det ufødte liv støter i Norge på sterke religiøse motforestillinger, godt forvart i folkedypet med basis i religiøse forestillinger.

Men i denne saken går forfatteren rundt seg selv. De vitenskapelige forklaringene og omstendighetene rundt dette blir for innviklete og omstendelige etterhvert som selve mordintrigen rulles opp. Bare mot slutten greier forfatteren å heve blikket og innse at det tross alt er en spenningskrim han skal skrive og ikke et politisk debattinnlegg med basis i vitenskapelig forsking.

Så hvis du kan lese den første og siste delen – og heller la øynene løpe raskrt gjennom midtpartiet – kan dette være underholdende lesing.

Sjekk også

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …

Haddy Njies dagbok

Hun er utdannet journalist og kjent som poparttist, programleder og skuespiller. I tillegg er hun …