Kulturnyheter

En kilevink til kjendis-hysteriet

Nytt forlag og nytt forfatterpar! Thomas Enger og Jørn Lier Horst er såvisst ikke ukjente i norsk bokverden. De tilhører det fremste vi har av krim- og spenningsforfattere. Her har de gått sammen på hotellkonge Stordalens nye forlag Capitana og lanserer en bok med forente krefter. Bare de to navnene sammen borger for kvalitet – og boka holder hva den lover!

Thomas Enger/Jørn Lier Horst: Nullpunkt Capitana forlag 2018, 431 s.

Dette er tettpakket krim og spenning fra begynnelsen til slutten. I hovedrollen en politimann som har en gammel skyteepisode å slites med og en ung journalist som var sentral i denne episoden.

Jørn Horst og Thomas Enger, foto: forlaget

Kjendisnavn taes av dage i et mønster som etterhvert likner en metodisk seriemorder. Med nummereringen stiger spenningen og slutten er nesten ikke til å holde ut.

Det er dristig gjort av to såpass selvstendige forfattere å slå sine pjalter sammen. Men de skal avgjort være fornøyde med dette resultatet.

Bokas tagg er kjendishysteriet. Det får så det knaker, rettere, så blodet spruter. Forfatterne er ikke nådige mot kjendiser og kjendisjournalister. Litt ekstra klabeis legges det på og selve slutten kan bli for melodramatisk. Men slikt tåler vi. For dette er sjeldent stoff på norsk!

For å være helt ærlig: jeg synes det var på tide at underholdningsverdenen – aviser og TV – fikk seg en skikkelig kilevink som dette. Nesten daglig ramler det ned historier og oppslag fra kjendiskåte exidrettssjerner eller wannabe seksten-åringer som mer enn gjerne liker det mer eller mindre avkledte og dristige. Vi gremmes og gremmes stadig mer da vi åpner avisa eller slår på nettet.

Boka er godt skrevet, underholdende og fartsfylt uten heseblesende biljakter. Så absolutt!

Sjekk også

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …

Haddy Njies dagbok

Hun er utdannet journalist og kjent som poparttist, programleder og skuespiller. I tillegg er hun …