
Rikt illustrert er boka, et avgjort pluss.
Anne Mæhlum, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley: Fra hagens spiskammer, Gyldendal forlag 2017, 300 s.

Du blir utrolig godt humør av å lese en bok som tar deg med på´de samme erfaringer og gode opplevelser du selv har gjennom årene. Du behøver med andre ord ikke oversette nyttevekster eller retter til italiensk eller japansk, for å få utbytte av dette. Her bringes til torgs de enkle sannheter om rips og solbær og hva vi kan gjøre med dem. Enkelt, rett på sak. Alle kan kjenne seg igjen.

Selvfølgelig er det ikke alt som vi kan dyrke i hagen vår som det er plass til. Men paprika og squash – ukjente for generasjonen før oss – er det plass til. Om vi som liker litt gresk snert på salaten og savner løvstikke, gjør ikke dette noe. For her er det så mye!
Det har dessverre meldt seg en moteretning den senere tid med å framstille slikt som kan dyrkes og spises med utenlandske navn og deravfølgende stort fjolleri med vekster som ikke helt er egnet for vårt klima , rett og slett forfengelighet. Men slikt skjærer vi unna med denne boka. Herlig!
 
				 
						
					 
						
					 
						
					 
					
				