Kulturnyheter

Inderlig vakker reise i barokken

Daniel Hope: Air – a baroque journey, Falconieri, Händel, Ortiz, Marini, Matteis, Pachelbel, Telemann, Westhoff, Geminiani, Valente, Leclair, Bach, Daniel Hope- fiolin, Solister fra the Chamber Orchestra of Europe, Deutsche Grammophon 4778094

hope_baroqueDaniel Hope har kalt denne CD’en for en reise i barokken. Han har tatt for seg sentrale verk fra denne perioden og framfører disse med et lite stryke-ensemble med tillegg av noen musikere, blant annet Hans-Kristian Kjos Sørensen på slagverk. Det er noe av denne sammensetningen som gjør dette til en inderlig vakker utgivelse. Tettheten og nærheten med dette mindre ensemblet er noe av grunnen til dette framstår som en ytterst hørverdig innspilling.

Flere av musikkstykkene er bygget over det velbrukte italienske riffet med fall fra grunntonen ned til skalaens sjettetrinn som eksempelvis Pachelbel gjorde bruk av. Men det er langt mer. Händels kjente Sarabande kommer innledningsvis og Bachs Air avslutter. Underveis får vi også en smakebit av den engelske folketonen Greensleeves. Men bruk av disse velkjente tonene får ikke utgivelsen til å virke hverken søt eller klissete.

Det er gjennomført inderlig vakkert og skaper en stor opplevelse.

Daniel Hope har flere ganger besøkt Norge. Han er en kjent konsertfiolinist og det er ikke bare barokkmusikk han opptrer med, vi har hørt indisk raga såvel som Britten. Her har han fått til en innertier som fortjener det aller største publikummet. Løp og kjøp.

Sjekk også

Brynjar Hoff

Dette er litt av et kjempeløft, en utgivelse av en boks med ni CD’er, alle …

Spektakulær musikk fra Oslo-filharmonien

Petrenko vil avslutte sin tid som sjefsdirigent i Oslo med å spille inn verk av …