Kulturnyheter

Informativ light

Kunstboka (The Art Book), 516 s. (Grøndahl Dreyer)

KunstbokaDet er ikke ment som fleip at dette er en ‘lett’-versjon. Greie oversikter og entydige innføringer i kompliserte temaer kan av og til ikke være å forakte.

Som med denne 500-siders håndboka – en grei og informativ sak som gir deg svar på en god del spørsmål om de ca. 500 viktigste billedkunstnerne i verdenshistorien forfatterne mener er verd å nevne.

Det oppsto litt spøk i redaksjonen da denne boka kom til anmeldelse. De mer informative deler av Kulturspeilets skribenter mente den ikke ‘passet’ for dem, og derfor ble den overlatt til de antatt mer ukyndige kretser til omtale.

Og hva fikk jeg så ut av den?

En hel masse. Først og fremst det rent informative – om kunstnere og hovedverk. Dette er ingen fordypning. Det er en ren og straight sak som presenterer kunstnere som Munch, Dali og Leonardo på 10-15 renskårne linjer samt et utvalgt bilde. Dermed gis ikke noe rom for innføring i kunstnerens verk og tid.

Dette er greitt for sånne som meg – som av og til er mer undrende enn forstående. Denne ‘lille’ håndboka – i hvert fall i formen – ga meg, og gir meg, masse opplevelser og lyst til å søke videre i en spennende verden.

Så får det heller være med alle de som vet så mye bedre.

Sjekk også

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …

Haddy Njies dagbok

Hun er utdannet journalist og kjent som poparttist, programleder og skuespiller. I tillegg er hun …