Kulturnyheter

Opera-magi

Sølberg_MaritaHun har alt i flere sesonger vært blandt våre ledende sopraner, i særdeleshet på operaen i Bjørvika. Her har hun gledet oss som blandt annet grevinnen i Figaros Bryllup, Mimi i La Bohème og i Pagliacchi. I sin tid vant hun Dronnings Sonjas musikk-konkurranse og har blandt annet sunget på statsoperaen i Wien, ved Glyndebourne og La Fenice i Venezia.

I tillegg er hun en feiret konsertsanger, senest i Mahlers fjerde symfoni. Vi hørte henne også i Verdis mektige rekviem for bare noen uker siden.

Stemmen hennes er behagelig å høre på da jeg spiller denne platen.

arkivfoto: Kulturspeilet
arkivfoto: Kulturspeilet

Marita Sølberg: Opera-arier, Catalani, Gounod, Bizet, Leoncavallo, Puccini, Bellini, Rachmaninov, Dvorak, Verdi, Richard Strauss, Marita Sølberg – sopran, Operaorkesteret, dir.: John Fiore, Simax 2016 PSC 1336

For oss mer eller mindre faste operagjengere er det mer enn velkomment med denne CD’en hvor et utvalg av hennes største suksesser pluss noen andre lar seg høre.

Dette er blitt en minnesrik innspilling. Ikke minst fordi vi settes tilbake til opplevelsene vi hadde ved noen av de rollene hun har hatt her hjemme. Og det er hennes hjemlige orkester i operaen, ledet av gammeldirigenten John Fiore som ledsager henne. Operaorkesteret viser seg her fra sin aller beste side.

Dette er flott! Vi har knapt ord for det vi får høre. En nydelig CD med det beste Marita Sølberg kan by på. Operamagi!

Sjekk også

Brynjar Hoff

Dette er litt av et kjempeløft, en utgivelse av en boks med ni CD’er, alle …

Spektakulær musikk fra Oslo-filharmonien

Petrenko vil avslutte sin tid som sjefsdirigent i Oslo med å spille inn verk av …