Tove Haga: Mat, vin og landliv – Trugstad Gård, Aschehoug forlag 2004 216 sider

«Mat, vin og landliv» inneholder godt over 150 spennende oppskrifter med varierende vanskelighetsgrad. Boken er visuelt vakker med fotografier av Morten Brun, noe som bidrar til å trekke opp helhetsinntrykket. Pluss skal også Haga ha for at de fleste oppskriftene krever relativt få igredienser, noe som gjør det enklere å gi seg i kast med matlagningen. Det er godt at man ikke behøver å sette av en hel dag til innkjøp av råvarene! Haga imponerer da oppskriftene selv med enkle grep ofte munner ut i retter man kan kategorisere som gourmetretter, noe hennes hederlig omtale i «The Good Hotel Guide» og «Guide Michelin» beviser.
Svakheten ved kokeboken er at tekstene i flere tilfeller er mangelfulle slik at de kan gå ut over matopplevelsen og sluttresultatet. De ulike råvarer presenteres ikke alltid i rett rekkefølge, eller enda verre; råvarene nevnes ikke i det hele tatt. I andre opplag antas det at feilene er rettet opp og man vil få en flott kokebok man kan bruke aktivt på kjøkkenet. Flere av rettene er utprøvd av Kulturspeilets skribent og de varmet veldig godt i høstmørket! Krepsehalesuppen anbefales på det varmeste!
God lesning!