Kulturnyheter

Ujevn torsdagshumor på Chat Noir

Fotos: Jarle Nyttingnes/Over Norge

To av landets fremste komikere gjester denne vinteren Chat Noir med sin splitter nye forestilling «Åpent forhold.» De har skrevet det meste selv, med Bjarte Hjelmeland som erfaren regissør ved sin side. Henriette Steenstrup og John Brungot har alt som skal til for å skape scenisk magi, men på Chat Noir er tekstmaterialet ikke godt nok gjennomarbeidet. Idéer, som i utgangspunktet er komisk geniale, faller igjennom da de enten mangler gode sluttpoenger, unødvendigheter ikke er fjernet, eller at skuespillerne rett og slett ikke ser ut til å tro på sine egne poenger. Eksempler er Steenstrup sin tekst «Foreldremøte» og Brungot sin tekst «Når gluten dreper» som har sprengkraft i sitt utgangspunkt, men som duoen ikke makter å gjøre skikkelig morsomt. Vi ler mer av utgangsidéen, enn det som kommer av gullkorn fra scenen, er til tider ganske så kjedelig. Har regissør Hjelmeland vært streng nok med de to på scenen, neppe. Og med all respekt John Brungot, men dine parodier begynner vi å bli lei av. Nils Gunnar Lie har blitt pensjonist. Fornyelse nå.

Chat Noir: Åpent forhold, med: John Brungot, Henriette Steenstrup og Edel Hammersmark Gjervan, regi: Bjarte Hjelmeland

Atten nummer er passe for en helaften, og med en glitrende firerbande i bandet, ligger alt til rette for en spektakulær og variert aften. For når vi er i ferd med å gi opp de to på scenen, kommer vendepunktet. Først, når Steenstrup legger inn en overbevisende søknad til neste års Stjernekamp. Teksten er glitrende, signert Hanne T. Asheim. Den fremføres imponerende vokalt, med glimt i øyet, musikalsk presisjon, og med et sjangerspenn Steenstrup behersker. Deretter, når Brungot blir personlig og forteller sin historie. Visst har vi hørt historien før, men den sitter som støpt på ny. Utrolig dristig grep, vi er på revy og sitter å kjemper med tårene, men når en enda frekkere Edel Hammersmark Gjervan entrer scenen like etterpå skapes den nødvendige balansen. Et briljant regigrep, endelig våkner Hjelmeland, og de siste tjue minutter står til toppkarakter.

To gode komikere som behøver litt mer spilletid og regihjelp, og vipps har man et fantastisk show til en norgesturne.

Sjekk også

Byggmesteren i honningfella

Byggmesteren begynner å bli gammel. Han har bygget hus, men intet storslått tårn, intet minnesmerke …

Javert og Marius skinner som ensomme stjerner

Folketeatret Schönberg/Kretmer: Les Miserables med: André Søfteland, Hans Marius Hoff Mittet, Håvard Bakke, Haddy Njie, …