Kulturnyheter

Norsk & unorsk

Notaker: Norsk & unorsk –  Aschehoug 2004

notaker_norskunorskIngenting er så spennende som tradisjonelle norske retter med litt inspirasjon fra de utenlandske kjøkken. Nettopp dette konseptet har Aschehoug grepet fatt i og utgitt kokeboken “Norsk&unorsk” I utgangspunktet skulle dette ha vært en sikker suksess, men dessverre har dette blitt en relativt kjedelig kokebok. Selve oppskriftene og boksens generelle oppbygning er bra utformet, men bildene er svært så tradisjonelt tatt. 

Misforstå rett, en god kokebok bør ikke inneholde sminkede og delikate bilder for å fenge en matglad leser, men hvis man velger å bruke bilder i forbindelse med oppskriftene bør minstekravet være at bildene ser innbydende ut. Det gjør de ikke i “Norsk&unorsk“. Enkelte oppskrifter bærer også preg av ikke altfor stor fantasi, det skal ofte litt mer til enn å tilsette en urt for å få en ny og revolusjonerende smaksopplevelse.

Henry Notaker sitt bidrag der han forteller om norsk mathistorie og hvordan norsk kosthold har utviklet seg frem mot vår tid, er særdeles vellykket. Notakers kompetanse og fortellerglede formidles på en konstruktiv og lite belærende måte. Er du glad i norsk mat, men trenger litt starthjelp til nye påfunn på kjøkkenet? Da er dette boken for deg. Har du allerede latt deg inspirere til noen sprell i matveien, er dette en overflødig bok å ha på kjøkkenet.

Sjekk også

Jord

En nærmest rabulistisk roman, spenstig og frittflyvende. Mattias Faldbakken: Vi er fem, Oktober forlag 2019, …

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …