Kulturnyheter

Hellstrøm innfrir på nytt

Hellstrøm, Eyvind: Bagateller for lisvnytere – vin og mat i magisk kombinasjon, Pantagruel forlag 2005

hellstrom_bagatellerDet er alltid med en sitrende forventning man inntar kjøkkenet med en ny kokebok fra Eyvind Hellstrøm i hende. Vi har til gode å bli skuffet og årets utgivelse blir intet unntak. “Bagateller – for livsnytere” er en kokebok alle kan bruke. Hellstrøms tidligere utgivelser går under kategoriene avansert og delvis avansert, men denne gangen er det en hverdagskokebok som kommer fra stjernerestauranten Bagatelles mangeårige overhode.

Først og fremst er boken et vakkert skue. Suverent lekre bilder, der sansen for estetikk og farger dominerer. Kombinasjonen mellom mat og vin fremheves i denne utgaven klart i bilder og symboler, men det savnes dog mer tekst og begrunnelser for vinvalgene. Den 25-årige Pontus Dahlström som til daglig arbeider som vinkelner på Bagatelle kunne med fordel bidratt mer, og ikke bare hjulpet Hellstrøm med valgene. Pluss for at enkelte viner kan anskaffes for under hundrelappen og finnes i Vinmonopolets basisutvalg.

Bagateller – for livsnytere” har forøvrig alt man kan ønske seg. Klare “step-by-step” forklaringer og Hellstrøms fokus på sjømat trekker svært mye opp. Dette er boken for smågourmetkokker som i en relativt rask hverdagsmiddag vil trylle frem de lekreste retter. Ingrediensene er kjente og tilgjengelige, bortsett fra noen “spisser” som naturligvis ikke skal være å få tak i på nærmeste kjedelige dagligvarehandel. 

Med under syv uker til julekvelden vil dette absolutt være den perfekte julegave til den glade kokk.

Sjekk også

Jord

En nærmest rabulistisk roman, spenstig og frittflyvende. Mattias Faldbakken: Vi er fem, Oktober forlag 2019, …

Kjøss meg i ræva

– Kjøss meg i ræva, sa Dag Solstad. Med et kraftuttrykk og en eksplosjon som …