Kulturnyheter

Les Miserables på Vestlandet

fra originaloppsetningen
fra originaloppsetningen

Stormusicalen Les Miserables skal spilles på Moster i sommer. Fra 8. august vil det bli åtte forestillinger av den verdensk,jente musicalen.

Det er Helge Jordal som vil fronte denne oppsetningen, som ellers stiller med delvis amatører, delvis aktører med sang- og teatererfaringer i rollene.

Men det mest oppsiktsvekkende er at selskapet Cameron Mackintosh Ltd har latt amatørselskapet Bømlo Musikal Laug få alle rettighetene uten de vanlige klausulene. Sist denne musicalen ble spilt i Norge, på Det Norske Teatret på 80-tallet, var det en oppsetning som var en tro kopi av originaloppsetningen i London, regi, koreografi, lyssetting, sminke og dekorasjoner ned til minste detalj.

lesmisDet er også slik musicalen framføres rundt i verden. Regien er ved Trevor Nunn som har hatt millioninntekter på denne oppsetningen. Han sjenket nylig Royal National Theatre flere millioner pund som avskjedsgave da han gikk av som teatersjef nylig. Les Miserables var opprinnelig satt opp her og har siden feiet over hele verden med enorm suksess.

miserablesPå Moster vil regien være ved Birgit Amalie Nilssen, melder Bergens Tidende. Det vil bli over 250 involvert i oppsetningen, derav hele 100 på scenen. Den vil ha et budsjett på to millioner kroner og det er planlagt åtte forestillinger som er avhengig av et publikumsbesøk på minst 6500 for å gå rundt. På naturlige Moster Amfi er det plass for litt over et tusen pr. kveld.

Det er første gang Les Miserables spilles som egeninnstudert oppsetning i Norge. Den spilles på attende året på West End London og på Broadway i New York fram til mai.

Sjekk også

Lise Davidsen i Bayreuth

I dag debuterer den norske sangerinnen Lise Davidsen i Bayreuth i rollen som Elisabeth i …

En hårsbredd fra fascismen

Den indiske forfatteren Salman Rushdie hevder et USA nå befinner seg et steg nærmere fascismen. …