Kulturnyheter

Zip-Zip-Zip

Tegnerforbundet 8.2. – 2.3.2003
Steinar Elstrøm: Zip-Zip-Zip etc.

Elstrom_ZipZipZipSteinar Elstrøm har tidligere vist sine karakteristiske tegninger og malerier og denne gangen består utstillingen av 21 malerier og tegninger i sort-hvitt og gråtoner. Nesten alle er utført i bengalakk samt lavering og blyant. Bildene er fra perioden 1994 – 2003 og er i varierende formater, de største ca. 2 m x 1,50.

Steinar Elstrøm har en uhyre stilsikker form. Motivene spenner fra sterkt stiliserte interiører med humoristisk kommenterende vri til lett surrealistisk stil, som eksempelvis verkene Zip og Ring, speilvendte interiører i sort-hvitt med en hoppende ringende telefon og en zip-zip spillende grammofon. Tabu/Rett er nok et eksempel på hans fiffige humor med to krakker, den ene opp-ned, Tabu, og den andre betegnes med Rett.

Han viser også fire portretter, fint formete manns- og kvinnehoder, lett stiliserte utført i blyant med små motivmessige forskyvinger som gir interessante visuelle virkninger.

3 studier utført i lavering viser oppfinnsomme variasjoner over særpreget interiører. En både stilsikker og leken utstilling!

Sjekk også

Frida Kahlo

Er du i London i sommer er dette en utstilling du må få med deg. …

Naturens kraft

J. C. Dahl (1788–1857) var den norske kunstneren som kanskje mer enn noen annen skildret …