Kulturnyheter

Frida Kahlo

Selvportrett (1933)

Er du i London i sommer er dette en utstilling du må få med deg. Det er en utstilling som bringer deg svært nær personen Frida Kahlo. Her vises personlig eiendeler, som sminke, klær, proteser etc., foruten fotografier og annet. Alt dette avspeiler Frida Kahlos liv. Du bringes nær en menneskesjebne som var dypt tragisk.

Victoria and Albert Museum 16.6. – 4.11.2018 Frida Kahlo: Making Her Self Up

Den brukne søylen

Frida Kahlo ble livsvarig skadet i en trafikkulykke som 18-åring. Hun kom seg aldri og døde altfor ung knapt over femti.

Men det hun etterlot seg av bilder og kunst vil leve for alltid. Hun er kanskje den kvinne på 1900-tallet som gjennom kunsten sin har gjort sterkest inntrykk av alle. Det er henne som person vi avleser i bildene hun etterlot seg.

Hun var sterkt sosialt og politisk engasjert og var gift med kommunisten Diego Riveira som regnes som Mexicos kanskje største kunstner, mest pga. sin store monumentale prosjekter.

Det er laget filmer, bøker og balletter over hennes liv. Henie-Onstad-museet på Høvikodden hadde for noen år siden en stor utstilling med hennes arbeider,

Sjekk også

Naturens kraft

J. C. Dahl (1788–1857) var den norske kunstneren som kanskje mer enn noen annen skildret …

Soul of a nation

1968 var et viktig år i amerikansk nyere historie. Årstallet er blitt et synonym, et …