Kulturnyheter

Mari Eiriksmoen: Varm og lys sopran

fotos: Kulturspeilet
fotos: Kulturspeilet

Hun er en av de mange unge norske sopranene som har slått ut håret de siste årene. Mari Eiriksmoen har markert seg både på operaen i Bjørvika som internasjonalt. Som konsertsanger har hun tidligere gitt oss store og varme opplevelser.

Oslo Konserthus 12.5.2016 Haydn: Symfoni nr. 85 “La Reine», Mozart: Ah, se in ciel, benigne stelle, Mozart: Ach, ich fühl’s fra Tryllefløyten, Mozart: Al destin, che la minaccia fra Mitridate, Brahms: Symfoni nr. 3, Juanjo Mena – dirigent, Mari Eriksmoen – sopran

Eiriksmoen og Mena
Eiriksmoen og Mena

Hun eier en varm og lys sopran. Det er noe enkelt og ukomplisert ved hennes framtreden. Mozart syntes å være midt i blinken for henne. Spesielt imponerende er at hun er syv måneder på vei.

Kveldens dirigent, spanske Juan Mena, så ut til å stortrivdes opp på podiet. Fra den innledende og joviale Haydn-symfonien til Brahms’ tredje symfoni som avslutning fløt det elegant og vakkert. Orkesteret hadde som oss i salen en feststemt stund. Vi ble umiddelbart i godt humør ved denne musikken. Haydn, Mozart og Brahms, joda, med jovialitet, vakkerhet og stauthet går dette rett inn!

Sjekk også

Gedigent storslagent

Her gjeldet det å være forsiktlig med supertlativene. For det var full opplevelse på Operaen …

Nytelse

En forsmak på turneen: Oslo-filharmonien står foran en stor Europa-turne i sin jubileumssesong og Griegs …