Stefaren

Fantasi fra ende til annen, Den tidlligere illustratøren Morten M. Kristiansen (kjent fra sine tegninger i VG gjennom 13 år) utfolder seg i all sin iderikdom og surrealisme i denne boka. Mangel på spenstige fraspark savner du ikke! Enkelte ganger kan den også streife inn på det metafysisk uvirkelige som en Dan Brown, men dette glemmer du fort der handlinga utfolder seg mellom franske vin-lunsjer og den algirske ørken.

Morten M. (Kristiansen): Stefaren, Svein Sandnes bokforlag 2919 301 s,

Van Gogh: inn i handlilnga (selvportrett)

Det er noen alvorlige undertoner i denne boka. Det er ikke bare tull og tøys hele veien, for Morten M. har noen alvorsord å si om de franske prøvesprengningene i Sahara-ørkenen i sin tid, men her er også dulgte spark til engelsk iskald nøkternhet og mangel på varme og ekte følelser,

Men du frydes over de steder i handlingen hvor Hemingway og van Gogh trer inn i handlingen og opptrer ‘som levende personer. Samt den lille prinsen kjent fra barneboka av samme navn.

I utgangspunktet er dette en krimbok men her strekkes grensene vidt, Den unge Robert fra vestkanten i Oslo forsøker med Frankrike som utgangspunkt å finne sin stefar som forsvandt plutselig. Men fantasien setter ingen grenser. Fargerikt, spennende, helt OK.

Sjekk også

En fantastisk og besnærende krimbok!

Det artige ved denne boka er at her lar Håkan Nesser de to krim-etterforskerne Van …

Stor diktning

Denne boka er rett og slett et eventyr i vår bokverden. Den handler om en …