Kulturnyheter

Diapasion

Samtidsteaterfestivalen 2007 Nationaltheatret 5.10.
Av og med Fátima Miranda: DIAPASION
I samarbeid med Ultima-festivalen

Diapasion_MirandaDet er første gangen Fátima Miranda gjester Norge med sitt multimediashow og solokonsert. Forestillingen består av syv ulike deler hvor hun tar publikum med på en unik reise i hva den menneskelige stemme er i stand til å prestere og formidle uten ord. I første sekvens akkompagneres hun av et trekkspill og uttrykker en sangmåte som bringer tankene mot reisende folkegrupper som beveger seg over store områder og tar med seg ulike elementer fra disse. Dette blir formidlet med stort alvor og innlevelse.

I neste sekvens tar hun oss med i sin sang til lyder som man kan oppleve under vann og de spenner fra nesten plystrelyder til sonarlyder. I enkelte av sekvensene bruker hun også videofilm som viser blant annet scener fra krigssoner med soldater og mennesker på flukt hvor stemmen hennes uttrykker spennet i disse tragediene.

Avslutningsvis har hun en festlig humoristisk sekvens hvor hun framstiller en samtale mellom mann og kvinne, meget karakteristisk i toneleie og skiftinger.

Det var tydelig en meget populær forestilling og publikum ble belønnet med et ekstranummer hvor hun igjen demonstrerte sin unike sangkapasitet og uttrykksrikhet.

Denne forestlillingen har hun arbeidet frem siden 1992.

Sjekk også

Det lukter øl på byen i dag

 Hålogaland Teater: Når hjertet slår ut med arman – Brel uten filter – en hyllest …

Nye musikalske stjerneskudd slår gnister på Chateau Neuf

Det er et solid stykke musikalhistorie som i disse dager skrives på Majorstuen, i høstskrud. …