Kulturnyheter

Kammermusikk i Bjørvika

Oslo Kammermusikkfestival 2008 Bjørvika 21.8. Brahms: Sonate for klarinett og klaver nr. 2, Sonate for bratsj og klaver op. 120 nr. 1, Klaverkvartett c-moll op. 60, Lawrence Power, Paul Watkins, Håvard Gimse, Arve Tellefsen, Hans Christian Bræin

Arve Tellefsen og Håvard Gimse, arkivfoto: Kulturspeilet
Arve Tellefsen og Håvard Gimse, arkivfoto: Kulturspeilet

Den første konserten kammermusikkfestivalen skulle ha i Bjørvika hadde endringer på grunn av sykdomsforfallet til Truls Mørk og nye – og dyktige! – musikere måtte stille opp på kort varsel. 

Konserten ble innledet ved at Thomas Thiis-Evensen holdt en betraktning med flere gode poenger om arkitekturen som omgir musikken. 

Hans Christian Bræin var solist på klarinett i den andre klarinettsonaten til Brahms. Han viste i sitt spill en fin flyt og tone og finstemt innlevelse. Samspillet med Håvard Gimse var uhyre vart og følsomt.

Bratsj-sonaten op. 120 ble fremført av Lawrence Power og Håvard Gimse. Igjen imponerte Håvard Gimse med sin fine evne til samspill og bratsjisten Lawrence Power mestret å variere de fire ulike satsene og gi dem karakter og liv.

Konserten avsluttet med bravur med klaverkvartetten op. 60 med blant andre Paul Watkins på cello. Han var rett og slett et stille fyrverkeri. Det ble en gledelig opplevelse med fint samspill og aktive musikere. De gledet seg tydeligvis å spille og viste flott og finstemt samspill. Personlig har jeg aldri hørt Paul Watkins tidligere. Det ble derfor en musikalsk gledelig opplevelse, ikke minst hans sjeldne utstråling og formidlingsevne. Han viste et sikkert og nyansert spill. Langvarig begeistret applaus fulgte, hadde det ikke vært for at ny konsert ventet hadde vi helt sikkert opplevd ekstranummer.

Konserten var utsolgt og for framtiden kan det kanskje være hensiktsmessig med bedre lys ved inngangen til Scene 2. Det var også unødvendig med så lang kø av folk som ventet på å komme inn, kanskje man kunne ta i bruk nummererte plasser?

Sjekk også

Gedigent storslagent

Her gjeldet det å være forsiktlig med supertlativene. For det var full opplevelse på Operaen …

Nytelse

En forsmak på turneen: Oslo-filharmonien står foran en stor Europa-turne i sin jubileumssesong og Griegs …