Museet for Samtidskunst 30.5. – 1.9.2002
Hvor er jeg nå? Samlingen i perspektiv
Jeremyt Welsh, Lars Ramberg, Adolph Denis Horn, Tor Magnus Lundeby, Lars Ramberg, Tiril Schrøder
Dette er den fjerde av museets utstilllinger i serien samlingen i perspektiv, og med dette presenteres publikum for en gedigen installasjon designet av Snøhetta (arkitektfirmaet) kalt info-UFO, et 24 meter langt stålrør, 3 meter i diameter.
Publikum har selv anledning til å gå inn i museets digitale billedarkiv. Installasjonen er laget med flere sitteplasser med mulighet for bruk av datamaskin og skjermer. Her kan publikum velge blant 19 av museets video’er av ulik lengde fra et par minutter inntil tredve minutter samt orientere seg blant museets over 4000 verk.
Dette er en ypperlig anledning til å skape sitt eget personlige utvalg – din utstillling.
I tillegg vises en stor installasjon av Lars Ramberg kalt Berlin Ostbahnhof hvor et modelltog med denne tittelen på et stilisert jernbanenett på et stort kart over hele Europa. Ramberg har vært meget opptatt av Berlin Ostbahnhof da denne er blitt revet og bygget om flere ganger i motsetning til de fleste store jernbanestasjoner i Europa. Det knytter seg en rekke historiske begivenheter til bygningen blant annet de ytterst tragiske deportasjoner av fullastete togsett med jøder under siste verdenskrig. Bygningene har speilet sin tids arkitektur samt politisk ønske om å uttryhkke makt.
Lars Ramberg har de originale bokstavene hvor tre av disse er med på utstillingen. Hans prosjekt er å organisere en reell togtur med alle disse rundt i Europa, og han hart allerede hatt kontakt med enkelte som er interessert i å realisere dette.
Det vises også fire korte videofilmer med sekvenser fra ullke epoker på Berlin Ostbahnhof.
I de mindre utstillingsrommene presenterer Tor Magnus Lundeby tegninger, maleri og en installasjon.
Adolph Denis Horn viser fire grafiske arbeider og et maleri.
Jeremy Welsh viser White Out, videostillverk.
Tiril Schrøders vegginstallasjon består av tegninger, tekst og fotografier. De viser en kvinne og enkelte av hennes betraktninger angående et hjem. Disse kommenterer og visualiserer alle vår moderne tid på ulike måter.